Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Την Τρίτη 26-3-2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Β ‘ τάξης που διδάσκονται Γαλλικά, με συνοδούς τις καθηγήτριες Τρούμπουλα Ιωάννα (ΠΕ05), Τριανταφύλλου Ελένη (ΠΕ06) και Αθανασίου Μάγδα (ΠΕ07), επισκέφτηκαν το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  στην Αθήνα.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας (Project) που οι γαλλόφωνοι μαθητές/τριες εκπονούν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών του σχολείου, κ. Τρούμπουλα Ιωάννας, με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπακών Αγώνων του 2024 από τη Γαλλία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση τους για το θεσμό και την ιστορική διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων, την μακραίωνη αθλητική παράδοση της χώρας μας αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σε σχέση με τα αθλητικά ιδεώδη, τις αξίες  και τα υγιή πρότυπα του αθλητισμού.

Σε έναν χώρο σύγχρονο και  ζωντανό, με τη βοήθεια μέσων ήχου και εικόνας, μέσα από περιεκτική, θεματική ξενάγηση και βιωματικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να αλληλεπιδράσουν με τα εκθέματα, να προβληματιστούν, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να επιειρηματολογήσουν, να παίξουν, να αντιληφθούν πρακτικά έννοιες όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Σύνταξη του άρθρου: Τριανταφύλλου Ελένη, ΠΕ06