Στο μαγικό κόσμο του θεάτρου, β΄ μέρος

Στις 7 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας τη θεατρική παράσταση «Ο Μάγκας» βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα.

Ο «Μάγκας» ένα έργο συναρπαστικό που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές ανάγνωσμα με πολλά μηνύματα, όπως: η αξία της οικογένειας, η αγάπη, η φιλία, η δυσκολία επιβίωσης στον έξω κόσμο, ο ηρωισμός. Η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μεταφορά έργων της ποιοτικής ελληνικής λογοτεχνίας στη θεατρική σκηνή είναι αρκετά δύσκολη και ενδεχομένως όχι πάντα τόσο επιτυχής, πόσο μάλλον όταν περιορίζεται σε μια παράσταση διάρκειας μιας ώρας. Υπήρχαν στοιχεία που εντυπωσίασαν τα παιδιά, όπως οι προβολές που έγιναν, τα ειδικά «εφέ», η ζωντανή ερμηνεία των τραγουδιών της παράστασης από έναν καταξιωμένο τραγουδιστή, το Βασίλη Λέκκα, ή οι σαπουνόφουσκες που απλώθηκαν σε όλη την πλατεία του θεάτρου.

Από την άλλη πλευρά βέβαια τα βαθύτερα μηνύματα του έργου θα μπορούσαν να αναδειχτούν με τρόπο πιο κατανοητό για τους μαθητές.

 Η παρακολούθηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Σχολική βιβλιοθήκη – 3ος χρόνος: Ανοίγουμε πανιά στο βιβλιοταξίδι μας» με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου: Γκούρλη Γεώργιο, Δάμπαση Νικόλαο, Καραχρήστου Γεωργία και Κοντογεώργου Λουκία.

Σύνταξη του άρθρου: Κοντογεώργου Λουκία, ΠΕ02