Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου στην Αθήνα

Την Πέμπτη 25-1-2024 οι μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα.

Ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς της χώρους (αίθουσα του θρόνου και αίθουσα της ολομέλειας των βουλευτών), γνώρισαν μέσα από την ιστορία του κτιρίου σπουδαίες ιστορικές στιγμές και προσωπικότητες της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας και επίσης εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για το πολίτευμα της χώρας, τους δημοκρατικούς θεσμούς της και τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Παρακολούθησαν ακόμη τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη στο θέατρο ΚΝΩΣΣΟΣ, εμπλουτίζοντας το κείμενο που διδάσκονται στο σχολείο με τη δραματοποιημένη του εκδοχή.

Η ενσάρκωση των ηρώων από τους ηθοποιούς, η σκηνοθεσία, τα κοστούμια και η μουσική επένδυση έδωσαν ερεθίσματα για σκέψη και συζήτηση πάνω στο έργο.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια σύντομη πεζοπορία μπροστά από άλλα σημαντικά κτίρια (κτίριο της Προεδρικής Φρουράς, Μέγαρο Μαξίμου, Προεδρικό Μέγαρο) για να καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σύνταξη του άρθρου: Δουβάρα Αικατερίνη, ΠΕ02 – Τριανταφύλλου Ελένη, ΠΕ06