Στο μαγικό κόσμο του θεάτρου

Στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, οι μαθητές της Α΄ τάξης και της Β΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν από την Παιδική – Νεανική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης τη θεατρική παράσταση Τα χρυσά κουπιά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Παπαγιάννη.

Οι μαθητές μέσω των ηρώων – παιδιών της παράστασης μεταφέρθηκαν στην ύπαιθρο, όπου η φύση και η γεμάτη με θρύλους παράδοση  διαμορφώνουν το χαρακτήρα των ανθρώπων της και επηρεάζουν τον τρόπο ζωής τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, κ. Ορφανό Νίκο, και τους ηθοποιούς, οι οποίοι μετά την παράσταση συνομίλησαν με τους μαθητές μας, απάντησαν στις ερωτήσεις τους σχετικά με το έργο και το θέατρο γενικά, μοιράστηκαν μαζί τους προσωπικά βιώματα της καριέρας τους και  τόνισαν τη σημασία του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι μαθητές εισπράττοντας τα μηνύματα του έργου κι αναγνωρίζοντας το ταλέντο των συντελεστών της παράστασης που ανέδειξαν το κείμενο της κ. Παπαγιάννη ντυμένο με τους ήχους του ακορντεόν που ακούγονταν ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, το χορό και το τραγούδι, τους αντάμειψαν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Η παρακολούθηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Σχολική βιβλιοθήκη – 3ος χρόνος: Ανοίγουμε πανιά στο βιβλιοταξίδι μας» με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, Δουβάρα Αικατερίνη, Κόκκαλη Αθανασία, Κοντογεώργου Λουκία, Φούντα Βασιλική, Δάμπαση Νικόλαο, Λούβαρη Κων/νο, Λιασκώνη Γεώργιο, Τσιτσοπούλου Αναστασία και Χαραλάμπους Γεωργία.

Σύνταξη του άρθρου: Δουβάρα Αικατερίνη, ΠΕ02