Σκάκι

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης!  Ο εκπρόσωπος του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας κ. Παγουρόπουλος Γεώργιος με βοηθό τον μαθητή Λυκείου και έμπειρο σκακιστή Ανδριανό Μηλιωρίτσα ανταποκρίθηκαν πρόθυμα  στην πρόσκλησή μας και επισκέφτηκαν εθελοντικά το σχολείο μας για να μιλήσουν για όσα σπουδαία έχει να προσφέρει το σκάκι , να εξηγήσουν τους κανόνες του και να προσφέρουν την ευκαιρία σε αρχάριους και προχωρημένους παίκτες να απολαύσουν εκπαιδευτικές, διασκεδαστικές  παρτίδες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  έμαθαν  βασικές κινήσεις και αρχές του παιχνιδιού στην πράξη. Βίωσαν επίσης την απόλαυση της πνευματικής άσκησης  και  κατανόησαν  πόσο σημαντική μπορεί να είναι  για την αυτοεξέλιξή τους αφού, πέρα από την εκγύμναση και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου,  βοηθά στην ανάπτυξη της υπομονής , της μνήμης, της συγκέντρωσης, της μεθοδικότητας και της υπευθυνότητας,  την λήψη αποφάσεων , την ανάλυση δεδομένων, την ανάπτυξη στρατηγικής, την επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση του χρόνου, την ευγενή άμιλλα, την κοινωνικοποίηση.

Η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των φιλολόγων του σχολείου, κ. Δουβάρα Αικατερίνης, κ. Καραχρήστου Γεωργίας, Κόκκαλη Αθανασίας, κ. Κοντογεώργου Λουκίας και κ. Φούντα Βασιλικής  και εντάσσεται στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης: «Σχολική Βιβλιοθήκη – Τρίτος Χρόνος: Ανοίγουμε πανιά για το βιβλιοταξίδι μας».

Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους για την  εξαιρετική τους συμβολή κι ευχόμαστε ο ενθουσιασμός και η πρόκληση που πρόσφερε σε μαθητές και μαθήτριες η εμπειρία αυτή να αποτελέσει έμπνευση και αφορμή να ασχοληθούν συστηματικά με το σκάκι στο μέλλον με στόχο την ενδυνάμωση της ευφυΐας τους αλλά και των δεξιοτήτων και αξιών που χαρακτηρίζουν έναν ώριμο, σκεπτόμενο άνθρωπο.

Σύνταξη του άρθρου: Τριανταφύλλου Ελένη, ΠΕ06