Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 τιμήσαμε στο σχολείο μας την εθνική επέτειο του ΟΧΙ με μια  γιορτή που οργάνωσαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Β΄ τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Κοντογεώργου Λουκίας ΠΕ02 και κ. Καραχρήστου Γεωργίας ΠΕ02.  Ποιήματα, δραματοποιημένη αφήγηση, οπτικοακουστικό υλικό της εποχής και τραγούδια από την χορωδία του σχολείου έδωσαν αφορμή να θυμηθούμε τις ιστορικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος και  προγόνους μας που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν εναντίον του φασισμού και του ναζισμού την περίοδο 1940-1944. να αναβιώσουμε γεγονότα που υπήρξαν σημαντικά για την επιβίωσή μας ως έθνος και να καλλιεργήσουμε την εθνική μας συνείδηση.

Tην επιμέλεια της χορωδίας είχε η  μουσικός του σχολείου κ. Τσιτσοπούλου Αναστασία ΠΕ89.01.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο και στους παραστάτες και την απονομή των αριστείων και βραβείων για το Σχολικό Έτος 2022-2023.

Η διευθύντρια κ. Θωμά Μαγδαληνή και ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρουν θερμά όλους τους συντελεστές της γιορτής, όλους τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στη  μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 και τον εκπαιδευτικό κ.Καψιώτη Ευάγγελο ΠΕ11, ο οποίος επιμελήθηκε την προετοιμασία τους.              

Ευχαριστούν τέλος τους γονείς και κηδεμόνες καθώς και τον κ. Ζάχο Γεώργιο, Σύμβουλο Εκπαίδευσης-Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, που παρευρέθηκαν στη γιορτή κι εύχονται ειρήνη κι ελευθερία σε όλους τους λαούς της γης!

Σύνταξη του άρθρου: Τριανταφύλλου Ελένη, ΠΕ06