Εφαρμογή οδηγιών Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας στις Σχολικές Μονάδες

Στο πλαίσιο των οδηγιών «Εφαρμογή οδηγιών Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Άμυνας στις Σχολικές Μονάδες» (Φ.201.011.651.Α1/11-09-2023 ) θα οργανώσουμε, όπως κάθε χρόνο, τον «Εσωτερικό Κανονισμό Σχολικής Μονάδας (Δ.Α.Ι) & Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών», ώστε να παρέχουμε στους μαθητές  τη μεγαλύτερη δυνατή και αποτελεσματική ασφάλεια. Το Σχέδιο προβλέπει ενέργειες για περιπτώσεις σεισμού, πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών. Με το πέρας των επεισοδίων, τα παιδιά μαζεύονται στον προγραμματισμένο χώρο συγκέντρωσης του σχολείου.

Τονίζουμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης:

• Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί να πάει στο σπίτι μόνο του, γιατί δεν ξέρουμε τους κινδύνους κατά τη διαδρομή ή ποια θα είναι η κατάσταση στο σπίτι.

• Τα παιδιά σας θα αποχωρήσουν από το σχολείο μόνο με εντολή της Διεύθυνσης του σχολείου, αφού προηγηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος.

• Τα παιδιά σας σε αυτή την περίπτωση τα παραλαμβάνετε από τον προγραμματισμένο χώρο είτε εσείς προσωπικά είτε κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο που μας έχετε υποδείξει.  Γι’ αυτό ζητήσαμε στα δικαιολογητικά εγγραφής να μας συμπληρώσετε την «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ».

Μπορείτε να δείτε τα έγγραφα (Διαβιβαστικό Μνημόνιο Ενεργειών).

Από τη Διεύθυνση του σχολείου