Καλωσόρισμα για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Αγαπημένες μας μαθήτριες και αγαπημένοι μας μαθητές, 

Με τις ευλογίες της εκκλησίας, με φιλόδοξα σχέδια, όνειρα και ελπίδες σας υποδεχόμαστε σήμερα με χαμόγελο και αισιοδοξία, και αυτό το μήνυμα θέλουμε να πάρετε μαζί σας: ότι τόσο οι συνάδελφοί/ισσες μου στο 1ο Γυμνάσιο Λαμίας, όσο και εγώ ως Διευθύντρια, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια,  θα εργαστούμε σκληρά, υπεύθυνα και φιλότιμα για την πρόοδο των μαθητών/τριών μας και θα είμαστε δίπλα τους στην προσπάθειά τους για πνευματική καλλιέργεια, προσωπική ολοκλήρωση και πραγματοποίηση των στόχων τους.

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που ανέλαβα τη διεύθυνση αυτού του σχολείου και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με τόσο αξιόλογους συναδέλφους.

Είναι πεποίθησή μας ότι το 1ο Γυμνάσιο Λαμίας είναι ένα σχολείο από το οποίο όλοι/ες οι μαθητές/τριές μας μπορούν να αντλήσουν, πέρα από γνώσεις, πνευματικές και ηθικές αξίες ικανές να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους. Γι’ αυτό εκτός από τη διδασκαλία με στόχο τη βελτίωση της επίδοσης των μαθητών/τριών μας δίνουμε βαρύτητα παράλληλα και στη συμμετοχή και ενεργοποίησή τους μέσω δράσεων και προγραμμάτων, που αναδεικνύουν τα ταλέντα τους, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και θέτουν τα θεμέλια ώστε να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες με συναισθήματα χαράς και συναίσθηση ευθύνης σας υποδεχόμαστε στο σχολείο για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2023-24. Εύχομαι το καλοκαίρι, να σας έχει προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαράς και τώρα να είστε πανέτοιμοι να θέσετε στόχους και να δουλέψετε για την κατάκτησή τους. Ιδιαιτέρως, καλωσορίζουμε τα παιδιά της Α΄ τάξης. Καταλαβαίνουμε ότι μέσα σας ίσως κυριαρχεί ο φόβος και η ανησυχία για το άγνωστο, αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ώστε να βρει ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια τη θέση τους στο σχολείο μας και να νιώσει ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και οικείο.

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, για έναν ολόκληρο χρόνο θα συνυπάρχουμε πολλά άτομα μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια ο σεβασμός των δικαιωμάτων, καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων θεωρούνται αυτονόητα, όπως αυτονόητος θεωρείται και ο σεβασμός στον χώρο και τα εργαλεία που σας παρέχει το σχολείο. Είναι ευκαιρία σήμερα να θέσετε νέους στόχους και εμείς οι καθηγητές σας θα είμαστε μαζί σας για να σας στηρίξουμε και να σας εμπνεύσουμε, ώστε να αποκτήσετε όχι μόνο νέες γνώσεις αλλά και εντιμότητα, υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Αγαπητοί γονείς, για κάθε παιδί η σχολική χρονιά, μοιάζει με ταξίδι αναζήτησης και απαιτεί αφοσίωση, συνέπεια και προσπάθεια. Στο ταξίδι αυτό, τα παιδιά δεν πρέπει να είναι μόνα. Τα παιδιά, μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα όταν απολαμβάνουν τη φροντίδα και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών αλλά και της οικογένειας. Η ουσιαστική συνεργασία, ανάμεσα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες αποτελεί την καλύτερη υπόσχεση για μια επιτυχημένη σχολική πορεία. Το σχολείο σας υπόσχεται ότι θα μοιραστεί δημιουργικά με σας τις προσδοκίες, τα όνειρα, τον αγώνα, και την αγωνία που έχετε για τα παιδιά σας και το μέλλον τους και θέλουμε τη συνεργασία σας ώστε να επιτευχθούν οι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγικοί στόχοι

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη, βάζοντας ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, το δικό του μερτικό για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Πολλές θερμές ευχές από τους συναδέλφους μου και από εμένα για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με πολλές ευτυχισμένες στιγμές και αλησμόνητα ταξίδια γνώσεων και εμπειριών!

                                                                                    Η Δ/ντρια

Μαγδαληνή Θωμά