KIDS SAVE LIVES – ‘Τα παιδιά Σώζουν Ζωές’

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου, Κοντογεώργου Λουκία ΠΕ02 και Τριανταφύλλου Ελένη ΠΕ06, συμμετείχαν σε  εκπαιδευτικό σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης από την  Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών ‘KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές’ και πιστοποιήθηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ, τη διαχείριση περιστατικού πνιγμονής και τη χρήση απινιδωτή [Πιστοποίηση ΑΝΑΝΗΠΤΗ – FIRST RESPONDER].

Ταυτόχρονα με την εκπαιδευτική αυτή δράση τοποθετήθηκαν, με δωρεά της Alpha Bank, 8 νέοι εξωτερικοί απινιδωτές σε σχολεία της Λαμίας.  

Είναι δεδομένο ότι η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου κι ότι η ψύχραιμη και έγκαιρη επέμβαση σε ένα έκτακτο περιστατικό μπορεί να είναι σωτήρια. Γι αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι – παιδιά και ενήλικες – τα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν μέσα στα πρώτα λεπτά. Στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης https://kidssavelives.gr/ μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες και να κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή  iSAVElives®  με την οποία μπορεί να καλέσει σε βοήθεια τους πιστοποιημένους πολίτες της κοινότητας , το 112 & το 166, να βρει τον πλησιέστερο απινιδωτή και να ακολουθήσει οδηγίες πρώτων βοηθειών.

Το σχολείο μας συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τον κ. Αν. Στεφανάκη και τους υπόλοιπους εθελοντές εκπαιδευτές της KIDS SAVE LIVES για την πολύτιμη πρωτοβουλία τους και την υποδειγματική οργάνωση του σεμιναρίου, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή τους ώστε από το νέο σχολικό έτος να γίνει διάχυση σε ολόκληρη την εκπαιδευτική μας κοινότητα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, προσωπικό, γονείς & κηδεμόνες).  Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε επίσης σημαντική την τοποθέτηση απινιδωτή στο σχολείο μας.