Διήμερη Γ΄ Τάξης σε Τρίκαλα – Μετέωρα – Καλαμπάκα  2022-23

Στις 8 και 9 Μαΐου 2023 η Γ τάξη πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή  σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μετέωρα με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Σιουμπάλα Π., Κοντογεώργου Λ., Λούβαρη Κ. και Κουτσικούρη Ε.  

Περπάτησαν στην παλιά πόλη, στον παραδοσιακό οικισμό των Βαρουσίων, επισκέφτηκαν το Κουρσούμ Τζαμί, το Χαμάμ του Οσμάν Σαχ, το Μουσείο Τσιτσάνη  και το Βυζαντινό κάστρο στα Τρίκαλα.  Γνώρισαν μια μοντέρνα κοντινή πόλη, με σωστή ρυμοτομία, ποδηλατική κουλτούρα, ζωντάνια και διάθεση για καινοτομία.

Ξεναγήθηκαν επίσης στη Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα και  στο Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων, όπου μεταφέρθηκαν 30 εκατομμύρια χρόνια πριν και παρατήρησαν το γεωγραφικό χώρο των Μετεώρων ως θαλάσσια έκταση, έμαθαν για το σχηματισμό των Μετεώρων και τον τρόπο δημιουργίας της γης, των πετρωμάτων και των ορυκτών.

Τέλος επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα όπου είδαν μια πλούσια συλλογή πτηνών, θηλαστικών και μανιταριών, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του περιβάλλοντος και τους δόθηκαν ερεθίσματα για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.