Γιορτή 25ης Μαρτίου 2023

Την Παρασκευή 24-3-2023 απολαύσαμε μια ιδιαίτερα συγκινητική γιορτή για την επέτειο της Ελληνικής  επανάστασης του 1821. Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης ζωντάνεψαν σκηνές από τη διασκευή «Ξύπνα Ραγιά» που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Ο ενθουσιασμός στο λόγο, το χορό και το τραγούδι των παιδιών, το πάντα επίκαιρο κείμενο του Καμπανέλλη και η άψογη οργάνωση υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κ. Δουβάρα Αικ. και κ. Κόκκαλη Αθ. έδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα! Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να θυμηθούμε μια σημαντική σελίδα της ιστορίας μας, να αντιληφθούμε τα διαχρονικά μηνύματα του παρελθόντος και να προβληματιστούμε με όσα βιώνουμε στο παρόν. Πολλά μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!

Θερμά συγχαρητήρια επίσης εκ μέρους της διευθύντριας κ. Βελέντζα Π. και ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που μας εκπροσώπησαν υποδειγματικά για μια ακόμη φορά στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2023, καθώς και καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Καψιώτη Ευάγγελο, υπεύθυνο για την προετοιμασία τους.