Mindful Nature

Τη Δευτέρα 6-3-2023  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  Erasmus+ με τίτλο «Mindful Nature» και οι συνοδοί καθηγητές κ. Λούβαρης Κ. (ΠΕ 04.05)   και κ. Τριανταφύλλου Ελ. (ΠΕ 06) ταξίδεψαμε στο Καρπενήσι για να υλοποιήσουμε μέρος του προγράμματος με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου κ. Εμ. Κοπανάκη.

Πεδίο δράσης μας ήταν η περιοχή γύρω από τα χωριά Γοργιανάδες και Κορυσχάδες Ευρυτανίας. Κάναμε πεζοπορία στο δάσος, συμμετείχαμε σε παιχνίδια, ενεργοποιήσαμε τις αισθήσεις μας και εξασκήσαμε την προσοχή, την ενσυνείδηση και την παρατηρητικότητα μέσα σε ένα επιβλητικό φυσικό περιβάλλον. Λειτουργήσαμε ομαδοσυνεργατικά, αναλάβαμε ρόλους και ευθύνες με γνώμονα την αλληλοβοήθεια και τη φροντίδα για όλα τα μέλη της ομάδας. Δοκιμάσαμε τρόπους να αντιλαμβανόμαστε τα εξωτερικά ερεθίσματα, να εστιάζουμε  και να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας κι εφαρμόσαμε απλές τεχνικές για να συγκεντρωθούμε, να ηρεμήσουμε, να αποφορτιστούμε και να κατευνάσουμε το άγχος.

Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ΚΙΠΕ Καρπενησίου όπου ενημερωθήκαμε για την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της περιοχής με σύγχρονα μέσα.

Θερμές ευχαριστίες στο ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης μαθητών και μαθητριών στο Καρπενήσι και στον κ. Εμ. Κοπανάκη που μας μύησε «στο μονοπάτι της ενσυνείδησης».