Μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο  σχολείο μας επίσκεψη από την κ. Γιαννουλάκου Αντιγόνη, Αστυνόμο Β΄ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ – ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ».

Στόχος μας ήταν η αναγνώριση της σημασίας της σωστής τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) στην ζωή μας καθώς και των  ειδικών μέτρων προστασίας που πρέπει να λαμβάνει το παιδί ως οδηγός ποδηλάτης.

Η αστυνόμος εξήγησε ζητήματα που αφορούν την κυκλοφοριακή αγωγή, όπως την κυκλοφορία με ασφάλεια μέσα στην πόλη για πεζούς και χρήστες ποδηλάτου, τη σημασία που έχει το κράνος και γενικά η τήρηση του Κ.Ο.Κ. και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών/τριών.

Ευχαριστούμε την κ. Γιαννουλάκου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας καθώς και για την ουσιαστική και ενδιαφέρουσα παρουσίασή της.

Υπεύθυνοι του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  της Α΄ Γυμνασίου:
Κόκκοτα Μ. – Μαραγκουδάκη Ε. – Σφήκας Θ.


Επιτόπια δράση κυκλοφοριακής αγωγής

Επίσκεψη με  μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λαμίας στις 23/11/2022 στον ποδηλατόδρομο της οδού Κ. Παλαμά  (μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο Λαμίας), όπου υπάρχει διάβαση πεζών, σήμανση για ποδηλάτες και για άλλα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά των οδηγών ποδηλάτου, καθώς και των πεζών και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της Κυκλοφοριακής Αγωγής.