Δράσεις στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της Β΄ τάξης  χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο υλικό, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (αισθητήρες) εξοικειώθηκαν, πειραματίστηκαν και όσοι μαθητές διέθεταν βασικές γνώσεις στη Ρομποτική εμβάθυναν στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αφού κατασκεύασαν τα ρομπότ «τους έδωσαν ζωή» χρησιμοποιώντας την κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού. Το συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη καθηγήτρια Παληογιάννη Μαρία.


ΠΛΙΝΘΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές της Α΄ τάξης έμαθαν πώς να δημιουργούν πλίνθους σε μικρογραφία με φυσικά, πρωτογενή υλικά – άμμο, άχυρο και νερό. Μελέτησαν την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής ενός σπιτιού φιλικού προς το περιβάλλον  και  πήραν οικολογικά ερεθίσματα σχετικά με  τη σωστή διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων.


Μια τέχνη που τείνει να «ξεχαστεί»

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι  μαθητές της Β΄ τάξης   είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή του σχολείου μας κ. Γκαρέλη Αναστάσιο (ΠΕ03), για τον εμβολιασμό των δέντρων ( κοινώς μπόλιασμα). Γνώρισαν την τέχνη του κεντρωτή (μπολιαστή) και τεχνικές εμβολιασμού (κάθετος εκκεντρισμός, ενοφθαλμισμός, αγγλικός) σε βιωματικό επίπεδο.


Στη συνέχεια τα παιδιά με την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Παληογιάννη Μαρίας (ΠΕ80), ασχολήθηκαν με τον καλλωπισμό του αύλειου χώρου του σχολείου.

Μέσα από αυτήν την βιωματική δράση τα παιδιά μπόρεσαν να έρθουν πιο κοντά σε πρακτικές που σχετίζονται άμεσα με το φυσικό τους περιβάλλον.