Κακογιάννειο Αστεροσχολείο – Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης

Την Πέμπτη 16-12-21 οι μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου με τους συνοδούς καθηγητές Βελέντζα Π., Παληογιάννη Μ., Κουτσικούρη Ευθ. και Τριανταφύλλου Ελ. επισκέφτηκαν το  Κακογιάννειο Αστεροσχολείο και το Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης.

Στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο, το 3ο μεγαλύτερο πλανητάριο της Ελλάδας, οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση ευαισθητοποίησης σε σχέση με τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, εντυπωσιάστηκαν από την προσομοίωση του ουράνιου θόλου στο «Αστροθέατρο» και ενημερώθηκαν για την  λειτουργία του καταδιοπτρικού τηλεσκοπίου.

Με την βοήθεια των υπευθύνων Λούβαρη Κ. και Κουτσούμπα Π., οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στον γαλαξία μας, ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με την παρατήρηση του σύμπαντος, αντιλήφθηκαν παραστατικά το χώρο που περιβάλλει τον πλανήτη μας, έλυσαν απορίες τους και μυήθηκαν στην επιστήμη της αστρονομίας.

Στο Βυζαντινό Μουσείο θαύμασαν την πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Σπερχειού και είδαν αντιπροσωπευτικά παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά ευρήματα από διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Η επίσκεψη εκεί ήταν μια ευκαιρία να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο τόσο την τοπική γεωγραφία και ιστορία όσο και την Βυζαντινή ιστορία και τέχνη που διδάσκονται στη φετινή τους ύλη.

Κατά γενική ομολογία, η Υπάτη στη σκιά της Οίτης εντυπωσίασε με τη φυσική ομορφιά και με όσα ενδιαφέροντα είχε να δείξει.