Εκλογές Μαθητικών Συμβουλίων

Ένα μάθημα Δημοκρατίας
Οκτώβριος  2021

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου εξέλεξαν τα Πενταμελή Μαθητικά Συμβούλια ανά τμήμα. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη βδομάδα ενημέρωση για την εκλογική διαδικασία από την καθηγήτρια κ.Παληογιάννη Μαρία ΠΕ80 και κατάθεση των υποψηφιοτήτων τους.

Ακολούθησαν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου οι εκλογές για το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου. Στο προαύλιο του σχολείου, οι υποψήφιοι μαθητές και των τριών τάξεων παρουσίασαν τις προτάσεις για το πώς η υποψηφιότητά τους μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας. Οι συμμαθητές τους, αφού άκουσαν με προσοχή και ενθουσιασμό τα επιχειρήματά τους, κατευθύνθηκαν στα τμήματά τους : συμπλήρωσαν τα ψηφοδέλτια, τα έριξαν στην κάλπη και η εφορευτική επιτροπή ξεκίνησε την καταμέτρηση των ψήφων, που αποτυπώθηκε στα τελικά αποτελέσματα.

Σε όλη τη διάρκεια των δύο εκλογών διαδικασιών τηρήθηκαν πιστά τα  υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ η διακριτική παρουσία των καθηγητών διασφάλισε την ορθή διεξαγωγή τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές  και μαθήτριες  που συγκέντρωσαν την προτίμηση των συμμαθητών τους! Ευχόμαστε να αναπτύξουν δημιουργικές πρωτοβουλίες μέσα από το ρόλο τους, προτείνοντας λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τη σχολική μας κοινότητα και προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία μέσα από το διάλογο και τη συμμετοχή.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες για την ωριμότητα την οποία επέδειξαν, και ιδιαίτερα στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία λειτούργησαν!